Volant com voltors

Vine i gaudeix d’una espectacular jornada de grans emocions a la comarca de l’Alt Urgell, on podràs gaudir de dues activitats que no et deixaran indiferent: Menjant amb voltors i Volant com voltors

Vine a conèixer i observar els voltors a la Muntanya d’Alinyà

L’Espai Natural Muntanya d’Alinyà està situat al Prepirineu, concretament, a la comarca de l’Alt Urgell (Lleida). Es troba al vessant nord-occidental de la serra del Port del Comte i s’estén cap al nord fins a l’engorjada vall de Lavansa. És la finca privada més gran de Catalunya amb una superfície de 5.350 ha. Aquesta és propietat de la Fundació Catalunya-La Pedrera i la gestiona l’Àrea de Territori i Medi Ambient. En aquest espai, fa més de deu anys que es realitzen projectes de conservació entre els quals destaca la reintroducció del voltor negre al Pirineu (Aegypius monachus).

D’ençà de l’any 2003, es gestiona un punt d’alimentació suplementari (PAS), moment en el qual a la vall d’Alinyà es va començar a treballar en la gestió i conservació de les poblacions de voltors, amb aportaments tròfics específics per a les espècies amb les poblacions catalogades com en perill, com és el cas del trencalòs (Gypaetus barbatus) i l’aufrany (Neophron percnopterus).

Després de gairebé una dècada treballant amb els voltors, creiem que és el moment de transmetre l’experiència i el coneixement adquirit durant aquests anys. Des d’Alinyà, s’ofereixen sortides guiades –per a experts en la matèria, ornitòlegs i públic en general– per observar i gaudir d’aquestes magnífiques aus.

Aquestes sortides guiades, oferta única a tot Catalunya, combinen diversos aspectes com ara el senderisme, el paisatge, l’observació  i el coneixement. Amb els objectius de divulgar i conscienciar sobre les aus carronyaires i amb la posta en valor del patrimoni natural com actiu per al desenvolupament econòmic local de les comarques pirinenques.

Recomanacions

 • Prismàtics
 • Roba còmoda, botes o vambes de tresc
 • Aigua i esmorzar
 • Crema solar i barret

Volant com voltors: el somni de volar com un voltor

 Parapent Organyà és una empresa ubicada a Organyà que ofereix tots els serveis i possibilitats per aprendre a volar en parapent amb més de 15 anys treballant a la zona. A més tenim botiga pròpia. Volar a Organyà és un dels llocs privilegiats per veure el Pirineu, la Serra del Cadí, el Pedraforca, El Pic de l’Orri i molts més paisatges que tu mateix descobriràs!

Si mai no has volat, pots fer un bateig de vol en parapent amb pilots experts amb els nostres vols biplaça o realitzant un dels cursos de parapent (iniciació, progressió o perfeccionament). En cas que ja siguis pilot, t’oferim la possibilitat de poder fer vols de distància i altres activitats perquè la teva estància a Organyà sigui única.

Volar. Quina meravella! Quin plaer desenganxar els peus del terra i deixar-te dur pel vent, girar amb els voltors  i tocar els núvols. Sentir-te ocell per un dia. Notar l’aire en la teva cara, perdre la noció del temps, sentir com puges gràcies a la força del vent i veure-ho tot des d’una altra dimensió. Ara pots! Volar en parapent et farà sentir una sensació única.

A Organyà, tindràs aquesta sensació indescriptible. És possiblement dels millors llocs del món per fer un vol en parapent biplaça.

 Horari de la jornada

MENJANT AMB VOLTORS

10h-10.30h-Punt de trobada: Les sortides guiades comencen des del punt d’informació La Rectoria, localitzat a la plaça del Ball Pla d’Alinyà.

10h-10.30h- Introducció a la jornada

10.30h-11h- Excursió: Per un sender i després d’uns 35 minuts caminant s’arriba al mirador dels voltors situat a 1.200 m d’alçada.

11h-13h- Observació des del mirador dels voltors:  Des d’aquest punt, i durant un parell d’hores, es pot observar, amb l’ajuda de dos telescopis, com els voltors s’alimenten a l’interior del PAS i com sobrevolen el mirador, en molts casos a pocs metres de distància, per cercar les corrents tèrmiques que necessiten per agafar alçada i poder-se desplaçar. A la Muntanya d’Alinyà és un dels pocs indrets de tot Europa on es pot arribar a observar els quatre voltors europeus: el voltor comú (Gyps fulvus), el voltor negre, el trencalòs i l’aufrany. Així com també carronyaires facultatius com l’àguila daurada (Aquila chrysaetos), el milà reial (Milvus milvus) i  el milà negre (Milvus migrans). Durant unes hores podreu gaudir i fer una immersió en el món dels voltors, coneixent aspectes de la seva biologia, conservació i estatus a Catalunya.

 13h-13.30h: Baixada pel sender fins al punt d’informació La Rectoria

13.30-14h- Visita i recorregut pel punt d’informació/agrobotiga La Rectoria 

DINAR

14h-16h- Restaurant Cal Celso: Casa de turisme rural (a només 100m del punt d’informació La Rectoria) al bell mig de la Vall d’Alinyà on podreu gaudir d’un dinar casolà envoltats de natura i tranquil·litat.

  VOLANT COM VOLTORS

16.30h- Trobada  a Organyà  a la botiga de Parapent Organyà (Centre de vol)   

Vol amb biplaça de duració entre 15 a 20 minuts de durada per persona que inclou també:

 • Transport fins a l’envol
 • Reportatge fotogràfic
 • Una maniobra acrobàtica
 • Visualització dels reportatges a la botiga
 • Degustació d’embotits casolans d’Organyà
 • Portar un USB per endur-te els reportatges

19h- Finalització de la jornada

 • Tots els dissabtes fins a finals d’octubre
 • Preu de la jornada: 120€/persona (inclou: Menjant amb voltors+Dinar+Volant com voltors). Els desplaçaments tant a Alinyà com fins a Organyà no estan inclosos i es faran amb els vehicles particulars.
 • Reserva la teva plaça a través de la pàgina web: www.parapentorganya.net. Per qualsevol dubte podeu trucar al següent mòbil: 639330406. 

T’ho perdràs? Fes la teva reserva Online.


Reserva Online
Written by

Parapent Organyà.

Comments are closed.